Praktisk info


Du får låne en Petzl Aspir som er en behagelig polstret sele. Hjelm, mobilpose, Via Ferrata slynge, rappellåtter, prusiktau og karabiner er også fra Petzl. Vi rappellerer på doble 10,5 mm tau.

Tid
Turen tar 4 timer + 15 minutter gangtid fra parkeringsplassen.
Fellesturer: sjekk tider/dager på vår nettbooking.
Privat tur 695,- p.p. minimum kr 5000,- (egen tid/guide).
Bestilles på post@a-fritid.no

Parkering og oppmøte
OBS det er 15 minutter gangtid fra Scandic Havna hotell (parkeringsplassen) til Base Camp. Ta en titt på vår Veibeskrivelse. Møt opp i god tid, det er fint å sitte på Base Camp å se på utsikten, spise is eller niste. Eller gå ned til vår lille private sandstrand og ta en dukkert.

Klær og utstyr
Ta med en liten sekk til drikke og mat. Du trenger mye drikke. Bukse bør dekke knærne. Det er en stor fordel med fjellstøvler eller fjellsko med stiv såle. Hårstrikk er et must for langt hår. Parfyme kan man droppe 🙂 (lukta setter seg i hjelmen)

Helse
Aktivitetene er ikke anbefalt for personer med hjerte-/ lunge-/ rygg-/ nakke problemer, andre fysiske utfordringer eller gravide. Maksimal personvekt 120 kg.

Alder - fra 14 år
Barn fra 12-14 år kan få være med, så fremt de klatrer sammen med en uredd voksen. Barnet må greie å holde resten av gruppas tempo. Hvis ikke, må barnet stå over noen partier/rappeller for å holde følge med de andre deltakerne.

14 års grense på de mest krevende rutene.

Servering
Vi selger litt mineralvann og sjokolade i sommersesongen.

Båtgjester
Det er gjestehavn på Scandic Havna (15 minutter å gå til Base Camp) og Verdens Ende (30 minutter å gå til Base Camp)

Via Ferrata Tjøme er en del av tilbudet til Aktiv Fritid – opplevelser med utsikt. Firmaet eies og drives av Berit Norheim og ble etablert i 1999. Vår flotte Base Camp er på Berits private eiendom i strandsonen ved Færder Nasjonalpark på Tjøme.

Norsk Økoturisme
Vi ble miljøsertifisert under Norsk Økoturisme i 2016 og er den første aktivitetsarrangøren på Østlandet som har denne krevende sertifiseringsordningen.