PRAKTISK INFO

Alt du må vite for å ha en fantastisk dag hos oss!

Praktisk info

Hva er Via Ferrata?
Via Ferrata er en klatrerute som benytter en vaier som er boltet fast i fjellet langs hele ruta. Ordet «Via Ferrata» er italiensk og betyr «Via jernvei». En tradisjonell Via Ferrata består av faste installasjoner i form av jernbøyler, stenger og vaiere som er boltet fast i fjellet. Dette er en gammel metode som ble først brukt av militære tropper i Dolomittene under første verdenskrig. De var avhengige av hurtige forflytninger opp og ned fjellsidene i den hensikt å overraske eventuelle fiender.

I dag blir Via Ferrata teknikken brukt som et hjelpemiddel i klatring og man gjør områder mer tilgjengelige for alle, uavhengig av erfaring og klatreferdigheter.

Sikkerhet
Via Ferrata Tjøme, har bygget ruta etter norsk klatrestandard med utelukkende CE – godkjent utstyr, bolter og syrefaste vaiere. Vi har ikke satt inn noen jernbøyler eller stenger i ruta. Vi har kun satt inn klatregrep som er avrundet, har ingen skarpe kanter og er festet helt inn til fjellet.  Dette for å redusere faren for skader ved et fall. Mellomforankringene på vaieren er tett der ruta er vertikal/går rett opp. Dette for å begrense et større fall.

Klatreutstyr fra Petzl
Du får låne en behagelig polstret sele, hjelm, mobilpose, Via Ferrata-slynge, rappellåtter, prusiktau og karabiner. Vi rappellerer på doble 10,5 mm tau.

Tid
Turen tar 4 timer + 15 minutter gangtid fra parkeringsplassen.

Fellesturer
Sjekk tider/dager på vår nettbooking.

Privat tur
790,- p.p. minimum kr 6000,- (egen tid/guide).
Bestilles på post@a-fritid.no

Parkering og oppmøte
OBS det er 15 minutter gangtid fra Scandic Havna hotell (parkeringsplassen) til Base Camp. Ta en titt på vår Veibeskrivelse. Møt opp i god tid, det er fint å sitte på Base Camp å se på utsikten, spise is eller niste.

Klær og utstyr
Ta med en liten sekk til drikke og mat. Du trenger mye drikke. Bukse bør dekke knærne. Det er en stor fordel med fjellstøvler, fjellsko eller tilsvarende sko med stiv såle. Hårstrikk er et must for langt hår.

Parfyme
Siden lukta setter seg i hjelmen ønsker vi at dere kommer uten parfyme når dere skal til oss.

Helse
Aktivitetene er ikke anbefalt for personer med hjerte-/ lunge-/ rygg-/ nakke problemer, andre fysiske utfordringer eller gravide.

Vekt – fra 40 kg – 120 kg
Alle EU-godkjente Via Ferrata-slynger/falldempere har en minstevekt fra 40 kg. Personer under 40 kg kan derfor ikke delta på denne aktiviteten.

Aldergrense 14 år
Vi tillater ikke barn under 40 kg å delta på våre Via Ferrata turer. Rett og slett fordi en Via Ferrata falldemper kun er godkjent for personer mellom 40 kg og 120 kg.  Det vil si at falldemperen ikke vil løse seg ut ved et fall og kan føre til personskade på en barnekropp.

Barn fra 12-14 år (over 40 kg) kan få være med, så fremt de klatrer sammen med en uredd voksen. Barnet må greie å holde resten av gruppas tempo. Hvis ikke, må barnet stå over noen partier/rappeller for å holde følge med de andre deltakerne.

14 års grense på de mest krevende rutene.

Servering
Vi selger litt mineralvann og sjokolade i sommersesongen.

Båtgjester
Det er gjestehavn på Scandic Havna (15 minutter å gå til Base Camp) og Verdens Ende (30 minutter å gå til Base Camp)

Via Ferrata Tjøme er en del av tilbudet til Aktiv Fritid Tjøme AS. Firmaet eies og drives av Berit Norheim og ble etablert i 1999. Vår flotte Base Camp er på Berits private eiendom ved Færder Nasjonalpark på Tjøme.

Miljø og Økoturisme
Aktiv Fritid har valgt å ta vare på miljøet på best mulig måte. Og dette er vi svært opptatte og stolte av. Vi vektlegger bærekraftig drift og miljøvennlige tilbud. Uavhengig av hvilken sertifiseringsordning vi er under, er vårt miljøfokus likt. Økoturisme er et helhetlig konsept med søkelys på naturen, vertskapsrollen, minneverdige opplevelser og miljøvennlige aktiviteter.

Miljøsertifiseringer
2012 – 2016 Debio sertifisering – serveringsmerket i sølv.

2016 – 2023 Norsk Økoturisme

2023 –           Miljøfyrtårn

petzl
petzl
petzl
petzl
petzl