KLATRERUTA

Er du klar for å mestre fjellet?

Klatreruta på Via Ferrata Tjøme

Vanskelighetsgrad – Klatring på Via Ferrata Tjøme
– en variert og spennende klatrerute med luftig rappellering.

Det unike med vår Via Ferrata er at det ikke er jernbøyler i fjellet. Så her blir det mere klatring enn den typiske Via Ferrata ruta med faste bøyler og vaier man holder i.

Du benytter naturlige grep i fjellet, men trenger du litt hjelp, kan du holde i vaieren. Det betyr at deltakere med ulike ferdigheter, kan klatre sammen. Om noen ønsker det, kan man stå over de mest utfordrende partiene og fortsette videre på neste del.

Rappellering
Vi gir deg full opplæring i rappellering, så det er bare å glede seg til 6 ulike rappeller.

Rutealternativer
Guiden vil vise alternativer hvis du blir sliten, opplever det nifst eller bare vil ha en pause. Utsiktsruta (normalruta) er også merket med exit så man kan avbryte underveis. Men det kan man ikke på de mest krevende rutene.

De som er i god klatreform kan velge noen ekstra krevende ruter:

«NO RETURN» er middels vanskelig.

«SISTE STUNT» en rute med små tak.

«ANGRESTIEN» denne ruta krever god teknikk.

Greier du «Angrestien» uten å holde i vaieren, er du en av de få som er kvalifisert til å ta «Slådegihjel».

«SLÅDEGIHJEL» er ikke for nybegynnere, kun for de med mye klatreerfaring.

For å klatre de krevende rutene, bør man ha fjellstøvler, fjellsko eller lignende sko med stiv såle. Brede myke sko er ikke egnet. 

Vi har også laget en morsom rappell «Hvagjørjegnårappellen» her er det et stort overheng så man må fire seg ned i løse luften. «Hans Jørgen gata» er en trivelig og enkel trasè opp igjen. Så her er det noe for alle.

Fellestur med instruktør
Alle turer må bookes på forhånd. Vi setter opp tidspunkt for oppstart. Instruktørene gir felles informasjon og opplæring i rappellering. Så lar vi dere klatre i eget tempo og vi har ikke felles pauser etc. Da blir det lite kø og vi følger opp de som ønsker og trenger støtte. Erfarne klatrere kan raskt starte på ruta. Instruktørene vil uansett være tilgjengelige underveis.

Her er et utdrag fra en tilbakemelding vi fikk på FB:
Proffe, blide og sjenerøse guider, som verken stresset oss eller slappet av for egen del. Tett oppfølging for oss som trengte det, og tillit til de som fikset ting på egenhånd. Veldig «luftige» ruter med fantastisk utsikt!

Klatre ruta på egenhånd
Ja, meld dere på en av våre fellesturer. Bli med på gjennomgang av rappellering og klatreteknikken. Så fort vi ser at dere mestrer teknikkene, lar vi dere klatre i eget tempo. Alle våre rappelltau henger ute og instruktøren vil være tilgjengelig ved behov.

Ruta vår er bygd på Berits private eiendom (uten noe økonomisk støtte fra det offentlige). Det er en stor investering å bygge / vedlikeholde anlegget. Så vi må ta betalt av alle gjester som ønsker å klatre i vår Via Ferrata. Flere av de andre rutene i Norge er bygd i utmark med økonomisk støtte fra Innovasjon Norge. Det kan være årsaken til at de fritt kan benyttes.

 

Mann i klatreveggen via ferrata tjøme
Mann i klatreveggen via ferrata tjøme